Νέα κυκλοφορία από τις εκδόσεις Κείμενα | Κατερίνα Χανδρινού – Χωλ

Ο βοηθός του Γκλεν Γκουλντ περνούσε τόσες ώρες καθημερινά μαζί του στο στούντιο κι έπειτα τόσες ώρες μόνος του σε μπαρ για να συνέλθει, ώστε τα παιδιά του δεν τον έβλεπαν σχεδόν ποτέ και όταν τύχαινε να τον συναντήσουν στο χωλ, μόλις να έχει φτάσει, τον αποκαλούσαν: Κύριε.

5 χρόνια μετά την Κόρκυρα, το πρώτο βιβλίο των εκδόσεων «Κείμενα», η Κατερίνα Χανδρινού επιστρέφει με ένα ιδιότυπο θρίλερ δωματίου.

Ο οίκος, εδώ, πρωταγωνιστεί σαν ίδρυμα και σαν τρόφιμος. Το σύγχρονο σπίτι κλείνεται στον εαυτό του και αναρωτιέται εμμονικά για την κατασκευή και τη διαρρύθμισή του. Tο χωλ εξέλιπε σταδιακά και η κατάργησή του επηρέασε τους ανθρώπους και τις μεταξύ τους σχέσεις. Στο έγκλειστο σπίτι άλλοτε απαντούν οι ένοικοι, άλλοτε διάφοροι ήχοι και τριγμοί, άλλες φορές οι ηθοποιοί των ταινιών που προβάλλονται στο άδειο του σαλόνι και κάποτε οι νεκροί αρχιτέκτονες.

Το εξώφυλλο σε κάθε αντίτυπο είναι μοναδικό μιας και είναι «πειραγμένο» μετά την εκτύπωσή του στο χέρι.

Η Κατερίνα Χανδρινού γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Το Χωλ είναι το τέταρτο βιβλίο της. Από τις εκδόσεις Κείμενα κυκλοφορεί επίσης το πεζογράφημά της, Κόρκυρα (α’ έκδ. 2019, β’ έκδ. 2021), καθώς και η μετάφραση του μυθιστορήματος Αυτοχειρία (Suicide) του Édouard Levé.

σελ. 144
διαστάσεις: 12×20 cm
τιμή ΜΕ ΦΠΑ: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-5642-27-3